Skip to main content

Autobanden blog

Hier wordt ge-blogged over opmerkelijke en/of interessante zaken met betrekking tot autobanden

Autobanden van paardenbloemen

door Mark Koning

Autobanden van paardenbloemen
Paardenbloemrubber

Autobanden van paardenbloemen? Ja, uit paardenbloemen kan natuurrubber worden geoogst dat voor de productie van autobanden kan worden gebruikt. Dit werd in de tweede wereldoorlog op grote schaal toegepast door de Russen, en later de Amerikanen en Duitsers, die daarmee de oplossing in handen hadden voor het toenmalige tekort aan rubber.

De paardenbloem als bron voor rubber is in opmars en het zal niet lang duren tot we allemaal op autobanden van paardenbloemen rijden!

Lees verder »

We blikken terug op REIFEN Essen 2014

door Mark Koning

BandenVoordeel van de partij tijdens REIFEN Essen 2014
REIFEN Essen 2014

Vorige week stond in het kader van Reifen Essen 2014, dé internationale beurs voor de autobandensector. Dit jaar ontving Reifen Essen rond de 20.000 bezoekers uit 130 landen en uiteraard was BandenVoordeel.com ook van de partij!

Met 670 standhouders uit 44 landen, waaronder de 20 grootste bandenfabrikanten, was deze editie groter dan ooit en viel er wederom zeer veel te ontdekken. In deze blog post blik ik dan ook terug op een zeer leuke en interessante dag!

Lees verder »

Dé autobanden community

door Mark Koning

BandenVoordeel autobanden community
BandenVoordeel
community

Het is alweer 2 weken na mijn laatste bijdage aan het blog, dat wil niet zeggen dat ik al die tijd stil heb gezeten. De website zelf heeft op verschillende fronten weer een update gehad en...vandaag is de BandenVoordeel community gelanceerd!

De community is een waardevolle aanvulling op BandenVoordeel.com. Vragen, opmerkingen, ervaringen en andere zaken met betrekking tot autobanden kan je voortaan kwijt binnen de community. Maar er is meer...

Lees verder »

Essen, here we come

door Mark Koning

REIFEN Essen 2014
REIFEN Essen
27 t/m 30 mei 2014

Vandaag post, van een bedrijf dat oude autobanden verwerkt. Een uitnodiging met een entreebewijs voor dé autobandenbeurs: REIFEN 2014 van 27 t/m 30 mei te Messe Essen. Daar ga ik zeker gebruik van maken!

Alles wat met autobanden te maken heeft vind je op deze internationale beurs! Van de ontwikkeling en productie tot de verkoop en recycling. Met ruim 660 standhouders uit 44 landen belooft het ook dit jaar een hele uitdaging te worden om alles gezien te krijgen.

Lees verder »

Nooit lek, nooit bandenspanning controleren

door Mark Koning

Bridgestone Airfree
Bridgestone Airfree

Innovatie is de autobandensector niet vreemd, de ontwikkelingen volgen elkaar dan ook in rap tempo op. De meeste innovaties zullen de gemiddelde autobezitter echter ontgaan. De uitzonderingen zijn die zaken die echt impact hebben, zoals runflat banden.

Volgens mij zit er weer zo'n innovatie aan te komen: Banden die je niet hoeft op te pompen, en die dus ook nooit lek kunnen...dat wil toch iedereen?!

Lees verder »

Opmerkingen of suggesties

Heb je opmerkingen of suggesties? Laat het weten via het contactformulier en wij garanderen dat je binnen 2 dagen een passende reactie krijgt!

Contactformulier »