Skip to main content

Leuk dat je wil weten wie dagelijks een portie informatie en/of een blogartikel plaatst op BandenVoordeel.com. Mijn naam is dus Mark Koning en op deze pagina zal ik wat over mijn achtergrond vertellen en toelichten hoe ik in de autobanden verzeild ben geraakt.

Lang geleden...

In 2003 startte ik mijn eerste bedrijfje, HetSoftwareHuis, waarmee ik mij richtte op het adviseren van grotere bedrijven over het gebruik en beheer van commerciële softwarelicenties. Uiteraard sloot ik de licentie-overeenkomsten voor mijn klanten af en verdiende ik dus ook aan de verkoop.

Al snel knutselde ik mijn eerste website in elkaar met het toen nog populaire Microsoft Frontpage. Hierbij werd ik besmet met het internetvirus en voor ik het wist besteedde ik dagelijks enkele uren om meer kennis op te doen en mijn eerste websites en webwinkels voor anderen te bouwen. Frontpage ging na enkele maanden "het raam uit" om plaats te maken voor Notepad++ en het Adobe gamma, van Dreamweaver en Photoshop tot Fireworks en Illustrator.

Google veroorzaakt een volle agenda

In 2007 kwam Google op mijn pad. Dat wil zeggen dat ik reageerde op een vacature bij Kelly voor een tijdelijke opdracht bij Google, en ik na een strenge selectieprocedure aan de slag mocht. Helaas mag ik niets zeggen over mijn werkzaamheden maar toen de opdracht na bijna 2 jaar ten einde kwam had ik in ieder geval een heel goed begrip van de werking van Google Search.

Websites die ik voor derden of mezelf bouwde scoorden steevast zeer goed in zoekmachines, waarvan Google uiteraard de meeste relevante. Om een lang verhaal kort te houden, sinds mijn werk voor Google zit ik in de luxe-positie dat mijn agenda altijd goed gevuld is.

Online Marketing

In de tijd dat zoekmachines nog de voornaamste bron waren van nieuwe website bezoekers lukte het mij om de doelgroep op een specifieke webpagina te krijgen. De volgende uitdaging was zoveel mogelijk zogenaamde conversies bereiken, zoals van een bezoeker een klant maken of nieuwe abonnee voor de nieuwsbrief.

Door websites op de juiste manier in te richten en te finetunen leerde ik steeds beter om conversiedoelstellingen te behalen. Gaandeweg moest ik mij hiervoor allerlei vaardigheden en kennis eigen maken, zoals:

  • Geavanceerde website statistieken
    Statistieken zijn immers onmisbaar om te kunnen analyseren wat wel/niet werkt en om de website te optimaliseren.
  • Online advertising
    Met een goede strategie rond online adverteren beïnvloed je mensen op het juiste moment en op de juiste manier waardoor het conversiepercentage toeneemt.
  • Social Media
    Ook social media zijn belangrijke kanalen geworden om je doelgroep te beïnvloeden en het conversiepercentage toe te laten nemen.

Dit lijstje had een hele lange lijst kunnen worden omdat er gewoon heel veel zaken zijn waar je als online marketeer mee te maken krijgt. Denk aan andere marketingkanalen als emails en apps, het beheersbaar houden en analyseren van marketingactiviteiten over vele verschillende kanalen of het op elkaar afstemmen van online en offline marketing.

Autobanden

Door goede contacten in de autobandenbranche speelde ik in 2008 met de gedachte om een webwinkel in autobanden te starten. De eerste stappen om de webshop te bouwen en online marketing uit te rollen werden daadwerkelijk gezet maar om verschillende redenen besloot ik uiteindelijk toch niet door te zetten.

Deze website is een overblijfsel van de activiteiten voor de webshop. Dat de site nog online staat komt omdat er maandelijks toch enkele duizenden bezoekers nuttige informatie vinden over autobanden of het online kopen van banden.

Eerlijk gezegd was ik deze website een beetje uit het oog verloren tot ik in 2013 in contact kwam met een webwinkel. Zij brachten de website weer onder mijn aandacht en motiveerden mij om de gehele site eens grondig onder handen te nemen. Het resultaat is dat BandenVoordeel.com nu nóg meer informatie aanbiedt, dat de informatie nóg makkelijker te vinden is en dat de website op alle apparaten en schermformaten werkt. O ja, en ik beloof dat de site vanaf nu niet meer aan mijn aandacht ontsnapt!

Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of wil je weten hoe ik jou kan helpen om succesvol te zijn op het internet? Laat het mij dan zeker weten!