Skip to main content

Checklist online banden kopen

Online autobanden kopen is nu nog makkelijker met de informatie en checklist op deze pagina

Checklist autobanden kopen

In 4 stappen helpen we je naar de beste koop op internet voor de banden die jij nodig hebt. Klik op een stap om de toelichting te lezen of scroll naar beneden om de checklist te downloaden als PDF bestand.

De levensduur van autobanden verschilt per merk/type en banden bepalen in zeer grote mate het rijcomfort en de grip op de weg. Daarom is ons advies om de keuze van het merk/type band niet af te laten hangen van toeval.

Ons advies: Kies bewust vooraf welk merk en type band het beste past in jouw situatie (soort gebruik, specifieke gewenste eigenschappen van de band, seizoen en merk/type auto). Laat je niet leiden door bijvoorbeeld de prijs of voorkeur voor een merk.

Er zijn zeer veel bandentesten te vinden die de voor- en nadelen van specifieke banden voor je uiteenzetten, erg nuttig om erachter te komen welke band het beste bij jou past.

Bekijk bandentesten »

Online autobandenwinkels hebben handige zoekmachines waarmee je de band van jouw keuze in de juiste maat kan vinden. Dan moet je natuurlijk wel weten welke bandenmaat je nodig hebt. De meest eenvoudige manier om je bandenmaat te achterhalen is om op de wang (zijkant) van je huidige banden de bandenmaat te zoeken en deze te noteren.

Naast de juiste bandenmaat is het ook sterk aan te raden om het draagvermogen en de snelheidsindex te noteren en nieuwe banden te kopen met minimaal dezelfde waarden dan je huidige banden. Het draagvermogen en de snelheidsindex worden meteen na de bandenmaat weergegeven als respectievelijk een getal en letter (bijvoorbeeld 91 V).

Als je autobanden op het internet koopt, dan moeten deze nog onder je auto worden gemonteerd. Hiervoor heb je 2 opties:

  1. Ga naar een garage/werkplaats bij je in de buurt, bijvoorbeeld naar diegene die je auto onderhoudt. Spreek af wat het monteren kost en dat de banden bij de betreffende garage worden afgeleverd.
  2. De webwinkel waar je de banden koopt biedt wellicht de mogelijkheid om bij het bestellen een aangesloten montagepunt te kiezen.

Het is een misverstand dat montagebedrijven niet willen dat je zelf de banden inkoopt. Er zijn garages die het liever niet willen omdat zij voorheen (te) veel winst maakten over de verkoop van banden. De meeste hebben er echter geen problemen mee, zij rekenen meestal tussen de 10 en 20 euro per band voor de montage.

Het monteren van banden is met deze prijzen heel lucratief, waarom zou een garage dan tijd en moeite steken in het verkopen, doorbestellen en op voorraad houden van banden die slechts enkele euro per band winst opleveren?

We hebben een selectie Montagepunten door heel Nederland die goed scoren op prijs en kwaliteit.

Overzicht montagepunten

In de vorige stappen heb je de volgende gegevens verzameld:

  1. Het merk en type band
  2. De bandenmaat, het draagvermogen en de snelheidsindex
  3. Welke garage de banden in ontvangst neemt en monteert

Struin nu de autobandenwinkels op het internet af om prijzen te vergelijken en te beslissen waar je bestelt. Let ook op de extra kosten die eventueel in rekening worden gebracht zoals verwijderingsbijdrage en verzendkosten. Bij veel winkels zijn al deze kosten inbegrepen maar dat is niet overal zo!

Wij hebben de linkjes naar de goedkoopste en beste online winkels voor je op een rij gezet zodat je snel en makkelijk de prijzen kan vergelijken.

Overzicht bandenwinkels »

Wil je het nog makkelijker? Wij hebben een overzicht van de beste aanbiedingen van dit moment.

Autobanden aanbiedingen »


Download de checklist als PDF

Download checklist (PDF)


Vragen over deze checklist

Heb je nog vragen over de checklist "Online autobanden kopen"? Stel je vraag via ons contactformulier en wij garanderen dat je binnen 2 dagen een passende reactie krijgt!

Contactformulier »