Skip to main content

Online goedkoopste banden

Waarom je online de beste autobandendeals vindt

Wat scheelt het?

Autobanden zijn op het internet vaak tientallen procenten goedkoper dan de garage op de spreekwoordelijke hoek van de straat. Waar het prijsverschil door komt en waar je de beste deals vindt kan je op deze pagina lezen.

Zoek je een overzicht van de goedkoopste en beste bandenwinkels? Kijk dan eens naar het overzicht van bandenwinkel op onze website, klik hier.


1) Groothandel levert aan de consument

Achter veel autobandenwinkels op het internet zitten groothandels die vroeger alleen aan de tussenhandel (garagebedrijven en autodealers) verkochten.

Door tegenwoordig ook via internet rechtstreeks aan de consument te leveren gaat de marge (winst) die de garage normaal doorberekende nu ook naar de groothandel. Een deel van die marge houdt de groothandel zelf om zo meer op de banden te verdienen en het andere deel gebruiken ze om de consument extra korting te geven.

2) Webwinkels hebben minder kosten

Online winkels doen er alles aan om kosten te drukken. Bijna alles wordt geautomatiseerd en hoge kosten voor apparatuur en een (groot) bedrijfspand worden vermeden door alleen te verkopen en niet te monteren. Een deel van deze kostenbesparingen wordt gebruikt om autobanden met extra korting aan te bieden.

3) Slim inkopen

De goedkoopste webwinkels verhandelen grote hoeveelheden banden en kennen de autobandenmarkt door en door. Het grote inkoopvolume (mede door de groothandel) en de kennis van de markt gebruiken zij om slim in te kopen. De extra lage inkoopprijzen die zij bedingen vertalen zich vervolgens naar meer winst voor de webwinkel en hogere kortingen voor de consument.


Vragen over goedkope autobanden

Heb je nog vragen over het kopen van goedkope autobanden bij webwinkels? Stel je vraag via ons contactformulier en wij garanderen dat je binnen 2 dagen een passende reactie krijgt!

Contactformulier »