Skip to main content

Betalen bij online autobandenwinkels

Hier vind je alle informatie over het betalen bij online autobandenwinkels

Veiligheid en betrouwbaarheid

Banken en internetwinkels proberen het online winkelen steeds veiliger en betrouwbaarder te maken. Daar zit echter een limiet aan, namelijk het beschikbare budget. Geld en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dus winkelen op het internet is niet veilig? Nee, dat is ook niet waar. Zoals hierboven aangegeven wordt er wel degelijk geïnvesteerd in veiligheid en betrouwbaarheid, met name de banken investeren veel geld in het veiliger, makkelijker en betrouwbaarder maken van betaalsystemen. Daarnaast garanderen zij, in de meeste gevallen, de schade op zich te nemen als het een hacker lukt om hun systeem te kraken en een consument daardoor benadeeld wordt.

Als consument kan je dus zonder risico betalen via de systemen van de banken en kan je bij de meeste bandenwinkels via de voor jou vertrouwde manier het geld overmaken.

Uiteraard moet je zelf wel nadenken waar je geld aan/voor betaalt, het blijft je eigen verantwoordelijkheid om de betrouwbaarheid van de winkelier in te schatten! Veel te lage prijzen, slechte recenties of nadelige voorwaarden/garantiebepalingen kunnen een teken zijn dat je beter met een andere winkel zaken doet.

Onze voorkeur gaat uit naar...iDEAL!

iDEAL logo
Logo iDEAL

iDEAL is volgens velen, ons inclusief, momenteel dé manier om te betalen op het internet omdat;

 1. iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
 2. Betalen met iDEAL kan meteen, je hoeft je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken (mits je natuurlijk kan internetbankieren, zie volgende punt).
 3. Je kunt iDEAL direct gebruiken als je internetbankiert bij ABN AMRO Bank, ASN Bank, ING Bank, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.
 4. iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaalgegevens worden voor je ingevuld en je wordt direct op de hoogte gebracht als de betaling is gelukt.
 5. Je houdt controle en overzicht op de betaling, die direct verwerkt wordt in je rekeningoverzicht.
 6. Je naam en rekeningnummer worden pas aan de webwinkelier verstrekt nadat je de betaling hebt goedgekeurd (Anders dan bij creditcard-betalingen hou je zo zelf controle over de verstrekking van deze persoonlijke gegevens).

Meer informatie over iDEAL en een demonstratie kan je vinden op de website van iDEAL, klik hier.


Overige betaalwijzen

Naast iDEAL bieden de meeste bandenwinkels ook nog andere mogelijkheden om te betalen, zoals:

 • Storting op rekening
 • Creditcard (oa. Visa, American Express en MasterCard)
 • Acceptgiro
 • Betaal bij ontvangst (rembours)
 • Eenmalige machtiging

Binnenkort zullen wij verder ingaan op bovenstaande betaalmethoden. Voor nu laten wij het even bij de tip: houd rekening met eventuele extra kosten (van de bank of de bandenwinkel) die gepaard kunnen gaan met de manier van betalen die je kiest!

Organisaties die jouw belangen behartigen

Wij vinden het nog het vermelden waard dat er verschillende onafhankelijke organisaties zijn die de belangen van de consument op internet behartigen. Vaak kunnen webwinkels zich aansluiten als lid, waardoor je vooraf enige zekerheid krijgt dat de betreffende bandenwinkel zich houdt aan de strenge eisen die gesteld worden aan webwinkels.

Onderstaand tref je enkele linkjes naar websites van dergelijke organisaties zodat je kan lezen wat zij voor jou kunnen betekenen.


Vragen over betaalwijzen

Heb je nog vragen over betalen bij autobandenwinkels? Stel je vraag via ons contactformulier en wij garanderen dat je binnen 2 dagen een passende reactie krijgt!

Contactformulier »